Solens luft ridklubb

ge ALDRIG upp

Grupp 5

Grupp 5 är en forsättningsgrupp på fredagar. Ridlärare är Agnes.

 

 

När man går i grupp 5 ska man kunna:

 • Allting som näms i Grupp 1
 • Kunna rida lätt i traven på rätt sittben
 • Hoppa en enkel kavalettiserie med eventuel kryss på slutet
 • Kunnna alla raka ridvägar samt volt och volttillbaka
 • Ha ridit på volterna (ej stora mittvolten) i skritt och trav
 • Kunna stå upp i fälttsits
 • Vara medveten om vad lodrätsitts är och hälst kunna använda den
 • Kunna en bra tygelfattning
 • Kunna tränsa, kratsa hovar och borsta
 • Kan rida utan stigbyglar i skritt och trav och ha blans nog att klara det i galopp
 • Ställa hästen på böjt spår

 

 

1. Mathilda är en ganska duktig elev.Hon riden en gång i veckan och gillar hästar väldigt mycket. Hon kan tycka att hästar är lite små läskiga från marken men när man är på ryggen är de ofarliga. Mathilda är född 2000 och har ridit sedan 2008. Hon tycker att det bästa med hästar är att hoppa de. Hon älskar att se på när hästarna flyger genom luften och landar mjukt på marken efter. Men Mathilda gillar inte att hoppa själv utan tycker att man är säkrast i mitten.
2. Johanna är gruppens älsta elev. Hon har en mycket bra sits men sitter lite mycket ostabilt. Johanna är en posetiv, glad och hjälpsam liten tjej. Hon är mycket ducktig på att rida och gillar hästar. Hon har dock en ganska dålig balans. Balansen är en av hännes få svagheter. Hon har också ganska lätta att rycka hästen i munnen om hon inte riktigt förstår vad hästen vill göra. Hon försöker ofta hjälpa till i stallet genom t.ex. att sopa, borsta eller hjälpa nybörjare att sadla och tränsa. Förutom det har hon en ostabig skänkel sol hjärna guppar upp, ner, fram och tillbaka. Johanna är född 1995, har ridit sedan 2007 p.g.a. allergier och giller dressyr bäst.
3. Josefina rider mäst för att hennes mamma gjorde det. Hennes mamma var nämligen en duktig dressyr ryttare som var med i SM som ung. Hon älskar att skryta och hon överdriver hjärna med meningar som "min mamma var med i OS 20 gånger och hon var 10 första gången". Josefina är inte alls duktig uten sitter mäst och dagdrömmer på lektionerna när hon inte skickar sms eller viskar till eleven bakom att hennes häst går i form. Josefina är född 2002 och börjde rida 2012. Hon passar igenkligen inte i en forsättningsgrupp men hon bytte grupp redan på en gång efter förata lektionen.
4. Oskar är en klok liten kille han ska alltid försöka vara tuffast och kolast men när han ska upp i sadeln blir det lätt fel. Det är inte sällan som Oskar tappar stegbyglarna när han skänklar eller inte lyssnar på ridläraren. Oskar är född 2001 och har ridit sedan 2009. Han är stark i benen men hans ben brukar träffa fel läge och då fungerar ändo ingenting. Oskar gillar dressyr bäst.
5. Linda är gruppen mirakel. Hon älskar att hoppa och gör det bra också. Hon har ett bra tryck på skänklarna och det ser ut som om han skulle klara SM i hoppning hur lätt som hälst. Men i dressyren är Linda inte lika bra. Hon glömmer ridvägarna, struntar i halvhalterna och låssnar inte på vissa intruktioner. Linda är född 1999 och började rida 2005. Linda har en bra balans.
 
Namn: Nr: Häst: Annat:
Mathilda 1 Spirit  
Johanna 2 Mia  
Josefina 3 Ronja  
Oskar 4 Elsa  
Linda 5 Chicco  

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)